Bel Olid i Pol Galofre

“La roba com a tecnologia del gènere”

Una de les maneres que tenim com a societat de desxifrar el gènere d’una persona és a través de com es presenta, i la roba n’és una part essencial. Ens serveix per ressaltar o amagar parts del cos a què volem donar més o menys importància, i també per  expressar la nostra individualitat i per fer-nos reconeixibles com a membres de determinats grups. L’objectiu d’aquesta xerrada o intervenció és fer una reflexió sobre el pes social del gènere i sobre com el llegim a través de diferents estratègies estilístiques.

Bel Olid és escriptora, traductora, professora de literatura i escriptura i activista feminista. El seu darrer títol publicat és l’assaig Follem? De què (no) parlem quan parlem de sexualitats. A A Feminisme de butxaca, kit de supervivència (2017), reflexionava sobre la discriminació per motius de gènere en la nostra societat.

Pol Galofre Molero és graduat en Cinema i Audiovisuals a l’ESCAC, activista trans i feminista. Actualment  és docent i formador sobre diversitat sexual i de gènere, treballa al Centre LGTBI de Barcelona i és uns dels assessors del col·lectiu Ficcial.

Fotografia: Maria Codina