Mara Martínez Morant

“Obrint el sexe_Desbaratant el gènere”

A la descripció de la trajectòria històrica de les relacions entre els sexes binaris hi sumarem la situació i pensament de persones trans no binàries. Veurem com la biologia ha estat usada com a instrument de certificació del patriarcat i del seu sistema de poder. Posteriorment, ens referirem a la impregnació social de la distinció sexe-gènere, que condueix a normalitzar fórmules per a aprehendre els cossos que fan necessària la combinació de la categoria sexe amb la mirada abolicionista o desbaratadora de gènere i, finalitzarem, amb la teoria del continuum sexual i la seva vinculació amb les persones trans no binàries.

Mara Martínez Morant és Doctora en Antropologia cultural i social per la Universitat de Barcelona. Professora i investigadora en Bau, Centre Universitari de Disseny de Barcelona i co-coordinadora de la revista Immaterial. Disseny, Art i Societat. Actualment els seus treballs de recerca giren entorn de qüestions vinculades amb el cos, tant humà com d’altres animals, emmarcat en la perspectiva posthumanista.